Originile canapelei Chesterfield

Este evident că o canapea Chesterfield este o piesă clasică. Nimeni nu poate contesta calitatea acesteia ca reper în design. Există totuși o oarecare confuzie în ceea ce privește originea denumirii ei. Mulți susțin că această piesă de mobilier a preluat numele Contelui de Chesterfield, un orator și expert în tendințele modei vremii. Pare-se că, contele ar fi cerut unui meșteșugar al locului să-i realizeze un scaun care să-i permită unui gentelmen să stea așezat drept, cât mai confortabil și totuși fără a-și șifona hainele.

 

La finele secolului al 18-lea, nasturii aplicați pe mobilă erau la modă, dar pe catifea, nu pe piele. Scopul aplicării nasturilor pare să fi fost acela de a face scaunele mai puțin confortabile. Piese de mobilier scumpe chiar și atunci, acestea aparțineau de cele mai multe ori celor bogați care le foloseau pentru vizitatorii lor. Scopul nasturilor aplicați era acela de a scădea confortul vizitatorilor, scurtând astfel durata vizitei.

 

Indiferent de originea ei, Chesterfield-ul este o piesă clasică ce simbolizează un anume stil și este încă foarte populară ca piesă de mobilier în restaurante sau baruri.